maandag 12 september 2011

Femen neemt Paris Hilton op de korrelOleksandra Sevsjenko in actie.
Paris Hilton kreeg zondag een warm onthaal in de hoofdstad Kiev. Ditmaal was het niet de Amerikaanse die de show stal, maar de Oekraïense feministe Oleksandra Sevsjenko. ''Model, don't go to brothel'' - ga niet naar een bordeel - zong De blonde actievoerster van de protestgroep Femen Paris Hilton toe toen die een persconferentie gaf. Sevsjenko deed dat uiteraard topless, het 'handelsmerk' van Femen. Paris Hilton was in Kiev om daar als jurylid op te treden bij een missverkiezing.

Het protest duurde maar kort, want de Oekraïense werd snel naar buiten gewerkt. Ze gaf niet snel op en ondernam verwoede pogingen de zaal weer binnen te komen. Tevergeefs, overigens. Sevsjenko heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd met haar protesten.

Ze is al talloze keren door de politie opgepakt nadat ze halfnaakt protesteerde. Nog geen drie weken geleden zelfs, toen ze met drie andere actievoerders op Oekraïne's twintigste Onafhankelijkheidsdag een bloembed vernielde bij het gebouw waar de kabinetsvergaderingen worden gehouden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: