woensdag 1 juni 2011

Omstreden sluiting Oekraïens-talige school in Donetsk

De onderwijsinspectie in Donetsk oefebt druk uit op de ouders van kinderen die naar een Oekraïens-talige magneetschool gaan om hun kinderen daar weg te halen. Voorzitter Irina Kruglova van de ouderraad van school N111 heeft daarover aan de bel getrokken bij de partij Front voor Verandering.

Het begon volgens Kruglova met het besluit dat de lokale onderwijsraad half april nam om Oekraïenstalige school N111 te sluiten. Dat besluit werd met succes betwist bij de rechtbank die op vrijdag 27 mei hierover uitspraak deed.

"De directeur van het onderwijsdistrict Petrovski heeft de schooldirecteur vervolgens opdracht gegeven om de ouders te bewerken. Vervolgens kwam hij op school en eiste dat de ouders nog dezelfde dag een verklaring ondertekenden dat zij hun kinderen naar een andere school zouden sturen. Zo niet, dan zouden alle onderwijzers op school moeten blijven totdat de ouders bereid waren de verklaringen te ondertekenen"

De ouders kregen de opdracht hun verklaring te dateren van voor de uitspraak van de rechtbank dat sluiting van hun school een onwettige daad is.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: