dinsdag 21 juni 2011

Timosjenko huurt Amerikaanse advocaten in

Oppositieleider Julia Timosjenko heeft Amerikaanse advocaten ingehuurd voor haar verdediging in de rechtszaak over het Russische gascontract dat vrijdag begint in Kiev. "Onze wetgeving verbiedt dat iemand zich door buitenlandse advocaten in de rechtszaal laat verdedigen. Maar als zij dat samen met Oekraiense advocaten doen, dan kan het weer wel. Bovendien maken de Amerikaanse advocaten deel uit van de groep die Timosjenko's belangen behartigt bij het Europese Hof voor de Mensenrechten", legde Timosjenko's advocaat Sergi Vlasenko maandagmiddag uit op een persconferentie.

Inmiddels blijft justitie doorgaan met onderzoek naar de gang van zaken rond het afsluiten van het Russische gascontract in 2009. Timosjenko's toenmalige vice-premiers en partijgenoten Olesandr Tursjinov en Grigori Nemirja zijn maandag verhoord in het kantoor van de procureur-generaal in de hoofdstad.

In een persverklaring werd meegedeeld dat een nieuwe rechtszaak over het gascontract in voorbereiding is, waarbij de twee als getuigen worden gedagvaard.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: