zaterdag 11 juni 2011

Communisten: 'Partij van de Regio's steunt Svoboda'

De Communistische Partij beschuldigt de Partij van de Regio's er van steun, ook financieel, te verlenen aan de nationalistische Svoboda Oekraïne-Unie. Niet omdat de partijen dicht bij elkaar staan, integendeel. Maar volgens de communisten is het puur opportunisme: Svoboda kan met name in het westen van het land de oppositie de wind uit de zeilen nemen.

"In de media wordt daar al enige tijd over gespeculeerd en ik geloof dat dit inderdaad het geval is", aldus het parlementslid Spiridon Kilinkarov, die ook secretaris is van de afdeling Luhansk van de Communistische Partij.

Hij baseert zijn oordeel op de volgens hem onverschillige houding van de Partij van de Regio's ten opzichte van acties vanuit de nationalistische Svoboda die grenzen aan terrorisme. Als Svoboda een bedreiging voor de Partij van de Regio's zou vormen, dan zou deze partij alles in het werk stellen om de 'neo-fascistische opvattingen' van Svobda aan de kaak te stellen. "Het lijkt er in alles op dat de regering Svoboda ziet als een welkome bondgenoot in de strijd tegen de oppositie in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van volgend jaar."

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: