zaterdag 25 juni 2011

Politie probeert clash voor- en tegenstanders Timosjenko te voorkomen

Zowel aanhangers van Julia Timosjenko's Moederlandpartij als tegenstanders hebben zich zaterdagmorgen verzameld bij de rechtbank in Kiev waar de tweede dag van de voorbereidende rechtszaak over het Russische gascontract uit 2009 tegen de oud-premier inmiddels is begonnen.

De Chresjatikstraat is aan beide kanten afgezet door de politie, om te voorkomen dat de betogers de rechtbank kunnen bereiken. Aan de ene kant van de straat staan Timosjenko's aanhangers, aan de andere kant de mensen die vinden dat zij terecht voor de rechter staat. Beide kampen maken met leuzen duidelijk waar ze voor staan.

Timosjenko en haar advocaat Sergi Vlasenko probeerden vrijdag tot tweemaal toe de rechter te wraken, omdat hij partijdig zou zijn. Rechter Rodion Kiryev weigerde terug te treden. Ook op de tweede zittingsdag leidt hij de zitting. Timosjenko en Vlasenko verzochten Kiryev zaterdagmorgen meteen na het begin van de zitting om de rechtszaak te beëindigen, omdat er te weinig bewijs zou zijn dat Timosjenko destijds in de fout is gegaan.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: