zaterdag 25 juni 2011

Grisjenko: 'Rechtszaak Timosjenko open en tolerant'

De rechtszaak tegen Julia Timosjenko is open en transparant, aldus minister Kostjantin Grisjenko van Buitenlandse Zaken. "Wat ik heb gezien als inwoner van Oekraïne, niet als minister, is een rechtszaak die live te volgen was op Kanal 5, en bovendien waren er meerdere camera's in de rechtbank. In werkelijk geen ander land in de wereld is zoiets mogelijk", zei Grisjenko vrijdagavond in het populaire tv-programma Shuster Live.

Hij voegde er aan toe dat het maken van foto's, laat staan televisiebeelden in een rechtbank verboden is in de Verenigde Staten. "Wat ik verder heb kunnen zien? Als iemand in een Amerikaane rechtbank, en ik heb daar jarenlang gewerkt, zich zo tegenover een rechter zou gedragen als Timosjenko vandaag deed, dan zou hij of zij niet alleen uit de rechtszaal verwijderd worden, maar ook voor een lange tijd de cel in gaan voor het schofferen van de rechtbank."

Grisjenko bewonderde daarom het geduld van de rechter met Timosjenko. "Als wij werkelijk bij Europa willen horen, dan moeten we ons toch zeker in een rechtbank weten te gedragen."

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: