vrijdag 10 juni 2011

Communisten dreigen uit coalitie te stappen

De Communistische Partij stapt uit de regeringscoalitie als de pensioenherziening een feit wordt. Dat heeft parlementslid Petro Tsibenko verklaard. Volgens Tsibenko zullen de communisten ''alles in het werk stellen om de herziening van de pensioenwetgeving tegen te houden".

De communisten houden op zaterdag 18 juni hun partijcongres en de verwachting is dat dan het besluit wordt genomen of de Communistische Partij al dan niet in de coalitie met de Partij van de Regio's blijft.

Inmiddels heeft de Communistische Partij het aftreden van vice-premier Sergi Tigipko geëist vanwege zijn bewering dat Oekraïne wel aan de eisen van het IMF tegemoet moet komen om niet bankroet te gaan. Het IMF eist onder meer de pensioenherziening in ruil voor een nieuwe miljardenlening om de Oekraïense economie in de benen te houden.

Het kan allemaal nog best meevallen, menen de communisten. "In 2000 weigerde Oekraïne leningen van het IMF te aanvaarden en er gebeurde toen niets ergs", aldus het parlementslid en vice-fractievoorzitter Alla Aleksandrovska.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: