vrijdag 24 juni 2011

Te veel Oekraïners leven boven hun stand

Veel Oekraïners leven boven hun stand. Beter gezegd: ze leven op krediet. Het is zelfs zo dat Oekraïne in Europa koploper is als het gaat om consumptief krediet. Eén op de drie Oekraïners (33 procent) blijkt een lening te hebben afgesloten voor de aanschaf van goederen.

Polen is met 22,5 procent tweede op het ranglijstje dat de EOS Group heeft opgesteld. Ierland komt tot 16,1 procent en Griekenland houdt het op 15 procent. "Dit toont aan dat de Oekraïners meer uitgeven dan zij verdienen, in de hoop dat hun salaris de komende jaren flink omhoog gaat", meldt directeur Oleksi Teslenko van de EOS Group.

Daar staat volgens hen tegenover dat de leningverstrekkers vaak moeite hebben om hun geld terug te krijgen. Veel klanten hebben door de economische crisis moeite het het aflossen van hun schulden. De Nationale Bank zou gealarmeerd moeten zijn door de koppositie van Oekraïne op het gebied van de consumptieve kredieten, aldus Teslenko. Maatregelen om het consumptieve krediet af te remmen zijn volgens hem hard nodig.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: