donderdag 30 juni 2011

Uitbuiting treft ruim helft van alle dakloze jongeren

Dakloze jongeren lopen grote kans slachtoffer van mensensmokkelaars te worden. Maar ook jongeren die op vijftienjarige leeftijd het beschermde leventje in een weeshuis achter zich laten, vormen een belangrijke doelgroep van mensensmokkelaars.

 "Tussen de 50 en 60 procent van deze jongeren krijgt daar op één of andere manier mee te maken", zegt Amy Richey van Reach Global, de zendingsorganisatie van de Evangelical Free Church of America.

De jongeren moeten in eigen land werken voor een hongerloontje onder slechte omstandigheden of ze belanden in de prostitutie. Anderen belanden in het buitenland, waar ze op dezelfde wijze worden uitgebuit. Over de kwetsbaarheid van deze jongeren zegt Richey: "Deze jongeren staan op geen enkele manier geregistreerd in Oekraine. Niemand mist ze dus als ze verdwijnen."

Wereldwijd wordt geschat dat er 27 miljoen slachtoffers worden uitgebuit, en Oekraine blijkt één van de populairste landen bij mensensmokkelaars. "Op lijstjes staat Oekraine altijd bij de top-drie."

Bron: Mission Network News

Geen opmerkingen: