donderdag 23 juni 2011

Toerisme Oekraine kan profiteren van onrust in islamitische landen

De turbulente ontwikkelingen in islamitische landen als Egypte, Tunesië en Syrië zijn een kans voor het toerisme in Oekraine, meent directeur-eigenaar Sergi Ovsjinnikov van het adviesbureau Stokmann. Op congres in Kiev legde hij uit waarom: "De Europese toerist mijdt deze landen. Het duurt wel enige tijd voordat het vertrouwen hersteld is, Oekraine krijgt daardoor drie jaar de tijd om de Europese toerist te lokken."

Ovsjinnikov meent dat Oekraine de Europese toerist veel te bieden heeft: de Krim, Odessa en de Karpaten, maar natuurlijk ook de hoofdstad Kiev en Lviv in het westen van het land. Hij veronderstelt dat niet alleen de grote hotels, maar ook de kleinere met tussen de 20 en 25 kamers kunnen profiteren. ''Over zeven tot tien jaar kunnen sommige Oekraiense regio's het niveau bereiken van vakantielanden als Servië en Montenegro als er in de toeristische sector wordt geinvesteerd."

Algemeen directeur Jaroslava Tsjapko van Knight Frank LLC Ukraine deed eveneens een beroep op investeerders om geld in de ontwikkeling van het toerisme te steken. Zij noemde Bulgarije als voorbeeld, dat zich door de inspanningen van investeerders uit eigen land nu een aantal populaire resorts telt. Tsjapko wees er wel op dat er niet alleen geld in hotels gestoken moet worden, maar dat de infrastructuur minstens zo belangrijk is.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: