dinsdag 19 september 2023

Video: grote Russsiche drones-aanval op Lviv


Drie opslagloodsen in de West-Oekraïense stad Lviv zijn afgelopen vernield bij Russische aanvallen met Shahed-drones. Een 26-jarige man die aan het werk was in een van de loodsen raakte gewond. Een eveneens aanwezige vrouw bleef ongedeerd. In de loop van vanochtend werd het lichaam van een man gevonden onder de restanten van een van de opslagplaatsen.

 'Het waren gewone loodsen van bedrijven, er waren geen militaire spullen opgeslagen', aldus militair gouverneur Maksim Kozitski van de provincie Lviv. Er brak op vier plaatsen brand uit in de opslagplaatsen. De Russen vielen aan met achttien Shahed-drones waarvan er vijftien voortijdig onschadelijk werden gemaakt. De drones kwamen vanuit Primorsko-Achtarsk in de Russische regio Krasnodar.

Er waren ook aanvallen op doelen in de provincie Chmelnitski. In de stad Krivi Rih in de provincie Dnipropetrovsk brak brand uit in een hoog flatgebouw na een explosie. In de provincie Mikolajiv werden tien Russische drones uit de lucht gehaald. In totaal vielen de Russen Oekraïne afgelopen nacht aan met dertig Shahed-drones en een ballistische Iskander-M raket. 

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: