woensdag 6 september 2023

Dode en veel schade bij drone-aanval op Odesa

Rusland heeft de provincie Odesa weer aangevallen met drones. Bij de aanval, die dit keer bijna drie uur duurde, werden verschillende landbouw- en havenfaciliteiten beschadigd en brak er brand uit in een van de belangrijkste graanexport-havens van Oekraïne. Een medewerker van 
een landbouwbedrijf kwam om het leven. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens het Oekraïense leger werden 23 van de 33 drones en raketten die door Rusland werden afgevuurd, neergehaald door luchtverdedigingssystemen. Rusland gebruikte voor de aanval onder meer 25 Iraanse drones, zeven kruisraketten en een ballistische raket, zegt het leger.

Rusland lanceerde vannacht ook opnieuw kruisraketten en vermoedelijk ook ballistische raketten richting Kyiv, zegt burgemeester Vitali Klitsjko van de hoofdstad. Volgens het militaire bestuur van de stad is de aanval afgeslagen door de luchtverdedigingssystemen. Het hoofd van de dienst zegt dat er voor zover bekend geen schade is ontstaan of mensen gewond zijn geraakt. Elders in de provincie Kyiv werd een bedrijfspand vernield door vallende brokstukken van een raket. Ook hier raakte niemand gewond.

Bronnen: NOS, Oekrajinska Pravda. Foto: Nooddienst

Geen opmerkingen: