maandag 18 september 2023

Alle zes onderministers van Defensie ontslagen

Alle zes onderministers van Defensie zijn ontslagen. Ook Hanna Maljar, de bekendste van het zestal omdat zij tot nu toe een dagelijkse update gaf van het Oekraïense tegenoffensief. Verder gaat het om Volodimir Havrilov, Rostislav Zamlinski, Denis Sjarapov, Andri Sjevtsjenko (Europese Integratie), Vitali Dejneha (Digitale Ontwikkeling) en Kostjantin Vasjtsenko. 

Twee weken geleden werd minister Oleksi Reznikov op voordracht van president Volodimir Zelenski door het parlement ontslagen. Hij kwam onder vuur te liggen door berichten over corruptie bij de inkoop van voedsel voor het leger. Niet dat hij persoonlijk wordt verdacht, maar hij zou in gebreke zijn gebleven bij het tegengaan van corruptie. Reznikov is inmiddels opgevolgd door Roestem Oemjerov. 

De Oekraïense wet schrijft voor dat alle onderministers aftreden als hun minister vertrekt. Alle zes onderministers zouden vrijwillig zijn afgetreden en niet van zins zijn om terug te keren op hun post. Er zijn al gesprekken in gang gezet voor hun opvolging.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: