dinsdag 12 september 2023

Senator wil onderzoek naar SpaceX en Starlink

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren wil dat er onderzoek komt naar SpaceX nadat eigenaar Elon Musk heeft toegegeven dat hij Oekraïne de toegang heeft ontzegd tot het satellietnetwerk Starlink om een aanval op Russische oorlogsschepen bij de Krim te voorkomen. 

'We moeten onderzoeken wat hier precies is gebeurd en hoe we er voor kunnen zorgen dat de buitenlandse politiek in handen is van de regering en niet van een enkele miljardair', aldus Warren die voor de Democraten deel uitmaakt van de Senaat. Musk is een van de ceo's van technologiebedrijven die morgen in het Capitool worden verwacht voor een ontmoeting achter gesloten deuren met leden van de Senaat.

Warren is niet de eerste de beste, zij is ook lid van de defensiecommissie van de Senaat. Zij pleit er voor om het contract te herzien dat het ministerie van Defensie heeft met SpaceX. Voorzitter van de defensiecommissie, de Democraat Jack Reed, zegt zich eveneens zorgen te maken, aangezien het gebruikelijk is dat de regering volledige zeggenschap heeft over satellieten en niet de eigenzinnige eigenaar van een technologiebedrijf.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Bloomberg

Geen opmerkingen: