zondag 3 september 2023

Hevige gevechten in omgeving van Koepjansk

Er wordt momenteel hevig gevochten in de omgeving van Koepjansk-Lieman, waar de Russen door de Oekraïense defensie heen proberen te breken om de heuvels bij Novojehorivka en de rivier Oskil te bereiken. Dat zeg kapitein Ilja Jevalsh, woordvoerder van het Oekraïense leger in het oosten van het land. 

'Gisteren waren er vijf schermutselingen, maar de vijand bereikte er niets mee. De Russen richten zich nog steeds op terreinwinst in de richting van Novojehorivka. Er is daar een soort van corridor waarlangs ze de rivier kunnen bereiken. Tot nu toe zonder succes dankzij het heldhaftige optreden van onze soldaten', aldus Jevalsh op de nationale televisie.

Volgens de legerwoordvoerder zouden gisteren 126 Russische soldaten zijn gedood, terwijl een munitiedepot, een legertruc en zeven drones werden vernietigd. In een etmaal tijd werden door de Russen 570 raketten en granaten afgevuurd. Ook waren er twee luchtaanvallen op de Oekraïense posities. 

Er zouden nu zo'n 110.000 Russische soldaten in deze omgeving zijn. Jevalsh: 'We zien constant verplaatsingen, ze brengen hun reserves naar het front. Maar het ontbreekt ze aan wapens en de nieuwe eenheden zijn onderbemand. Desondanks blijven ze ons aanvallen.'

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: