maandag 11 september 2023

Terreinwinst bij Robotinje, Opitne en Bachmoet

Het Oekraïense leger blijft terreinwinst boeken ten zuiden van Robotinje in de provincie Zaporizja, richting het dorp Novoprokopivka. Er zou gisteren opnieuw anderhalve vierkante kilometer zijn veroverd. Ook bij Bachmoet en Klisjtsjiivka in de provincie Donetsk zou het leger terrein hebben gewonnen op de Russen. De vorderingen worden bevestigd door dee bevindingen van de analisten van het Institute for the Study of War (ISW).

Hanna Maljar, de onderminister van Defensie, heeft vanochtend gezegd dat het Oekraïense leger een deel van het dorp Opitne in de provincie Donetsk heeft terugveroverd op de Russen.

Ook het Russische leger blijft aanvallen. Dat is het geval op de frontlijn die loopt van Kpeojansk via Svatove naar Kreminne, bij Bachnoet, langs de frontlijn van Avdiivka naar de stad Donetsk, in het grensgebied van de provincies Donetsk en Zaporizja en in het westen van de provincie Zaporizja. Er zouden enkele posities zijn terugveroverd door de Russen.

Woordvoerder Vadim Skibitski van de Oekraïense militaire inlichtgendienst GOeR zegt dat zich momenteel 420.000 Russische soldaten bevinden in de bezette gebieden. Niet meegerekend zijn de manschappen van de Russische nationale garde Rosgvardia en andere militaire eenheden. 

Bron: Oekrajinska Pravda, infographic: ISW

    Geen opmerkingen: