woensdag 18 oktober 2017

Saakasjvili is nergens meer te bekennen

Op de tweede dag van het anti-regeringsprotest zijn er nog slechts enkele honderden betogers bij het parlementsgebouw te vinden. Politici laten zich al helemaal niet zien, ook niet de aanstichter van dit alles, Micheil Saakasjvili. De betogers zeggen zelf dat morgen de dag van de waarheid moet worden en dat zij zich daarop aan het voorbereiden zijn.

De situatie is rustig, al waren er in de loop van de dag wel wat problemen tussen betogers en de politie die geen slaapzakken, brandhout en generatoren wilde toelaten tot het tentenkamp op de Hroesjsevtskistraat. Voorzitter Andri Paroebi heeft de betogers gevraagd om de parlementsleden met rust te laten, zodat die door kunnen vergaderen. Voor vandaag staat kabinetsplan voor de hervorming van de gezondheidszorg op de agenda.

Een vijftigtal nationalisten blijkt zich gisteren meester te hebben gemaakt van het conferentie- en expositiegebouw Parkovi. Zij eisen dat het gebouw weer in staatsbezit komt. Volgens het Openbaar Ministerie is dat al het geval, maar tegelijkertijd is de eigendomssituatie erg onduidelijk.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: