maandag 30 oktober 2017

Oekraïners oordelen steeds negatiever over Rusland

De Oekraïense bevolking staat steeds negatiever tegenover Rusland. Waar in mei van dit jaar nog 44 procent positief tegenover het buurland stond, is dat nu nog maar 37 procent. Verrassend genoeg denken de Russen juist positiever over de Oekraïners. In mei stond slechts 26 procent positief tegenover Oekraïne, maar nu is dat gestegen naar 32 procent. Dit alles blijkt uit een opiniepeiling van de onderzoeksbureaus KIIS en Levada.

Negen van de tien Oekraïners vinden dat hun land in staat is z'n eigen boontjes te doppen, los van Rusland. Het aantal mensen dat de grens met Rusland dicht wil hebben, ging in zes maanden tijd van 43 naar 49 procent. In Rusland ging dat van 35 naar 34 procent.

Opvallend is het grote aantal Russen dat niet graag een Oekraïner in het donker tegen het lijf loopt. Op een vraag hiernaar van het radiostation Echo van Moskou antwoordde 59 procent dat zij daar bang voor zijn, terwijl 30 procent liever geen Tsjetsjeen in het donker tegen komt. Nog eens 11 procent had er geen duidelijk antwoord op.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: