woensdag 18 oktober 2017

Rebellen vallen 44 maal aan: twee doden, vier gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 44 maal aangevallen. Daarbij werden twee Oekraïense soldaten gedood en raakten twee soldaten gewond. Twee soldaten liepen verwondingen op toen ze op een explosief stuitten. In de avonduren vielen de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren de versterkte legerposities aan bij de stad Avdiivka, de kolenmijn Boetivka en de dorpen Novoselivka Droeha, Trojtske en Majorsk.

Ook waren er aanvallen met geweervuur op de soldaten bij de dorpen Piski en Kamjanka, terwijl de legerposities bij het dorp Zajtseve met mortiergranaten werden bestookt. In de omgeving van Marioepol hebben de rebellen het nog steeds voorzien op het stadje Marinka. Hier werden de versterkte legerposities aangevallen met 82 millimeter mortieren, tankgranaten en geweervuur. De soldaten schoten terug. Twee van hen raakten hier gewond.

Aan het einde van de dag schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Hnoetove en met 82 millimeter mortieren op die bij het dorp Lebedinkske. In de provincie Loehansk was het relatief rustig. Wel vuurden de rebellen 82 millimeter mortieren af op de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka die ze ook nog eens aanvielen met pantserwagens. De versterkte legerposities bij het dorp Krimske en het stadje Popasna kregen te maken met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: