zondag 29 oktober 2017

Blokkades bij Porosjenko's snoepconcern Roshen

Aanhangers van Micheil Saakasjvili's Beweging van de Nieuwe Krachten melden dat zij een blokkade zijn begonnen bij vestigingen van het snoepbedrijf Roshen dat eigendom is van president Petro Porosjenko. Het zou gaan om vestigingen in Vinnitsja en Jahotin, waar het logistieke centrum van Roshen is gevestigd. Op eigen videobeelden is te zien dat de blokkade bij de fabriek in Vinnitsja bestaat uit een klein groepje mensen.

De initiatiefnemers van de blokkade zeggen dat zij dit doen ''om de gekozen president niet alleen naar het eigenbelang te laten kijken maar naar het algemeen belang'' en dat Porosjenko nu ''alleen maar bezig is om zich samen met dieven en moordenaars te verrijken''. Een derde groep betogers zou bezig zijn met het opzetten van een tentenkamp in de stad Loetsk. Er zouden meer protestacties in aantocht zijn.

Porosjenko zei bij zijn aantreden als president in mei 2015 dat hij zijn belang in Roshen zou gaan verkopen. Daar is tot op heden weinig van terecht gekomen, tot grote ergernis van zijn tegenstanders.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: