maandag 30 oktober 2017

Aanval op stembureau één van weinige incidenten

Een stembureau in het dorp Sinelnikove in de nabijheid van de stad Dnipro is gisteravond aangevallen door een groep mannen die ruiten kapot sloegen en daarna rookbommen naar binnen gooiden. Twee politieagenten raakten gewond. De politie wist 24 relschoppers op te pakken. Zij bleken wapens in hun auto's te hebben. Het is niet duidelijk wat hun bedoeling was.

Verkiezingswaakhond Opora maakt er geen melding van. Wel van andere overtredingen van de Kieswet, maar dan gaat het volgens Opora niet om ernstige zaken. Het grootste probleem dat werd geconstateerd, is dat stembiljetten werden uitgegeven zonder naar een legitimatiebewijs te vragen.

In stembureaus in de provincies Vinnitsja, Rivne en Loehansk constateerden waarnemers van Opora dat er druk werd uitgeoefend op de kiezers om op een bepaalde partij te stemmen. Als de lokale kiescommissies daarop werd gewezen, dan werd resoluut een einde gemaakt aan deze ongewenste beïnvloeding. De opkomst van de kiezers komt volgens Opora uit op 48,2 procent.

Bron: 112.ua, Ukrinform

Geen opmerkingen: