woensdag 18 oktober 2017

Rust heerst vooralsnog bij het parlementsgebouw

Zo'n 200 betogers zijn afgelopen nacht bij het parlementsgebouw gebleven, in enkele tientallen tentjes die ze gisteravond hebben opgezet. Het was er vanmorgen rustig en minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat het tentenkamp ongemoeid wordt gelaten. Wel worden er detectiepoortjes geplaatst om te voorkomen dat er wapens naar binnen gaan.

Het verkeer op de Hroesjevskistraat is deels geblokkeerd. Op de kruising met de Kriposnilaan is een prikkeldraadversperring aangebracht en houdt een politiekordon een eventuele opmars van betogers richting het parlementsgebouw tegen.

Bij de schermutselingen van gistermiddag en -avond zijn twee politiemensen gewond geraakt en drie betogers. Ze konden allemaal ter plekke medisch worden behandeld. De politie zegt intussen dat zij erger heeft voorkomen met de inbeslagname van een groot aantal explosieven, granaten, autmatischewapens, rookbommen, gezichtsmaskers en scherpe voorwerpen. ''We zijn er van overtuigd dat bepaalde radicale groeperingen van plan waren om geweld op grote schaal uit te lokken'', aldus Serhi Kniazev, het hoofd van de Nationale Politie.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: