vrijdag 20 oktober 2017

Forse investering moet aantal verkeersslachtoffers halveren in 2020

De regering wil komend jaar 63,5 miljoen euro spenderen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. ''Het wordt ons eerste nationale actieplan om het verkeer veiliger te maken'', aldus minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur. Driekwart van het geld komt uit de staatskas, het resterende kwart komt van de Europese Unie.

Het is de bedoeling dat op tal van plaatsen camera's komen om verkeersovertreders te betrappen. Ook komen er technische aanpassingen van plekken waar veel ongelukken gebeuren en wil de minister een publiekscampagne beginnen om verkeersdeelnemers op riskant gedrag te wijzen. De maatregelen moeten er toe leiden dat het aantal verkeersslachtoffers halveert in 2020.

Dat is hard nodig, want alleen al in de eerste negen maanden van dit jaar waren er 2.317 verkeersdoden en raakten nog eens 25.000 mensen gewond bij ongelukken. Volgens deskundigen kosten de verkeersongelukken jaarlijks 2,5 procent van het bruto nationaal product, het bedrag dat alle Oekraïners samen verdienen.

Bron: Xinhua

Geen opmerkingen: