vrijdag 13 oktober 2017

Rebellen vallen leger 22 maal aan, één gewonde

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de in totaal 22 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De meeste activiteiten ontplooiden de rebellen in de omgeving van Donetsk. In de avond werden de versterkte legerposities bij het industrieterrein van de stad Avdiivka urenlang onder vuur genomen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur.

Omstreeks zeven uur werden de soldaten bij het dorp Verchniotoretske beschoten met zes 82 millimeter mortiergranaten, terwijl die bij het dorp Loehanske werden aangevallen met pantserwagens en machinegeweren. De soldaten bij Kamjanka kregen in de nacht te maken met geweervuur.

In de omgeving van Marioepol waren er twee aanvallen op legerposities bij het dorp Vodiane met zware machinegeweren en granaatwerpers. De versterkte legerposities bij Starohnativka werden ook tweemaal aangevallen met machinegeweren. De rebellen vielen de soldaten bij het dorp Pavlopil aan met een granaatwerper. In de provincie Loehansk was er aan het begin van de avond een aanval met een machinegeweer op de versterkte posities bij het dorp Novo-Oleksandrivka.

Volgens Information Resistance zijn in een week tijd zes Russische soldaten gesneuveld als gevolg van tegenaanvallen van het Oekraïense leger.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: