woensdag 18 oktober 2017

Opnieuw gevechten bij het parlementsgebouw

Opnieuw waren er aan het einde van de middag schermutselingen tussen de betogers bij het parlementsgebouw en de politie die een poging deed om een barricade van de betogers te ontmantelen. De agenten werden teruggedrongen achter het hek voor het parlementsgebouw. Er werd traangas gebruikt door de politie. Er zouden gewonden zijn gevallen, maar het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Er werd ook gevochten bij het hotel Kyiv.

De politie zou ook geprobeerd hebben om spullen van de Nationale Garde terug te krijgen. Gisteren werden onder meer tachtig schilden door de betogers ingepikt waarmee ze zich willen beschermen tegen aanvallen van de politie en de Nationale Garde.

Politiechef Andri Krisjtsjenko vertelde tv-zender 112 dat er elf arrestaties zijn verricht. Alle arrestanten zijn inmiddels al weer op vrije voeten nadat de politie hun persoonlijke gegevens had genoteerd.

Of er te praten valt over de eisen van de nog maar enkele honderden betogers lijkt nog te bezien. Aanvankelijk was er niet of nauwelijks beweging in de standpunten, maar inmiddels is bekend geworden dat president Petro Porosjenko het gesprek aan gaat met het parlementslid Moestafa Najem, één van de aanvoerders van het protest.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: