dinsdag 24 oktober 2017

Saakasjvili beschuldigt Porosjenko van deportatie

Micheil Saakasjvili zegt dat drie mensen uit zijn omgeving, net als hij met een Georgische achtergrond, met een vliegtuig van de Oekraïense Nationale Garde illegaal op transport naar Georgië zijn gezet. Het zou gaan om David Makishvili, die tegen de separatisten in de Donbas vocht en de Nationale Garde heeft getraind, om Saakasjvili's voormalige chauffeur Michail Abzianidze en om zijn voormalige lijfwacht Georgi Roebasjvili.

Makisjvili zou 'zo maar' van de straat zijn geplukt. Hij laat de redactie van de Kyiv Post weten dat hij naar een AN26 vliegtuig van de Nationale Garde werd gebracht. Aan boord waren volgens Makisjvili geuniformeerde mannen zonder insignes en een grensbewaker.

De Migratiedienst zegt dat de verblijfsvergunningen van twee van de drie Georgiërs vorige week zijn ingetrokken, terwijl de derde man illegaal in Oekraïne was. Ze zouden het land vrijwillig hebben verlaten. De Nationale Garde ontkent ook elke betrokkenheid bij een gedwongen vertrek. Volgens Saakasjvili is de deportatie van drie mensen uit zijn omgeving gebeurd op last van president Petro Porosjenko die Saakasjvili zelf in juli van dit jaar zijn Oekraïense staatsburgerschap ontnam.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: