vrijdag 13 oktober 2017

Rusland wil Oekraïne niet compenseren voor Krim

Rusland is niet van plan om Oekraïne op welke manier dan ook te compenseren voor het verlies van de Krim. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin is het juridisch onjuist om te spreken van annexatie van het schiereiland, omdat de bevolking er bij een referendum zelf voor heeft gekozen om bij Rusland te horen en het parlement van de autonome Krimrepubliek het besluit daartoe heeft genomen.

Peskov voegde er aan toe dat het Kremlin van Oekraïne verwacht dat het op enig moment de annexatie van de Krim erkent. Hij meent dat de regering in Kyiv ''de wil van de miljoenen inwoners van de Krim respecteert'' en ''wij verwacht dat de betrekkingen tussen beide landen in de toekomst verbetert''.

De woordvoerder van het Kremlin reageerde op de opmerking die de Tsjechische president Milos Zeman eerder deze week maakte in de parlementaire vergadering van de Raad van Europa dat Rusland Oekraïne (financieel) zou moeten compenseren voor het verlies van het schiereiland en dat daarmee de kwestie rond de annexatie moet zijn afgedaan. De Tsjechische regering deed direct afstand van Milos' opmerking die als een persoonlijke opvatting werd weggezet.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: