vrijdag 27 oktober 2017

Advocaten proberen brokkenmaakster van Charkiv vrij te krijgen

In de Oekraïense media verschijnen berichten dat algemeen directeur Vasili Zajtsev van het energiebedrijf Oekrenergotsjormet alles in het werk stelt om zijn dochter Aljona uit de gevangenis te houden. Hij zou bereid zijn 1,3 miljoen euro te betalen aan de nabestaanden van de zes dodelijke slachtoffers en aan de vijf gewonden die de 20-jarige Aljona vorige week woensdagavond dood reed in de stad Charkiv.

Aljona Zajtseva negeerde met de van haar stiefvader geleende auto een op rood staand verkeerslicht. Toen ze werd aangereden door een andere auto belandde ze met hoge snelheid op het trottoir waar ze elf voetgangers aanreed. De politie gaf naderhand te kennen dat ze onder invloed van drugs was. Ook zou de jonge automobiliste in korte tijd al een reeks verkeersovertredingen hebben gemaakt, waardoor ze inmiddels als roekeloos te boek staat.

Het kan haar op tien jaar gevangenisstraf komen te staan. Voorlopig heeft ze twee maanden voorlopige hechtenis opgelegd gekregen. Advocaten proberen daar verandering in te brengen door de nabestaanden en slachtoffers flinke geldbedragen te bieden. ''Helaas kan geld veel verbloemen'', constateerde de jurist Ivan Liberman op tv-zender Vesti. ''Zowel de gewonden als de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers kunnen bij een notaris verklaren dat zij een financiële compensatie hebben ontvangen en dat zij geen aanklacht zullen indienen.''

Aljona Zajteva zei zelf tegen een krant dat ze spijt heeft. ''Ik hoop dat de families de hulp van mijn vader aannemen.'' De plaatselijke nieuwssite Dozor ontving een verklaring van de familie Zajtsev waarin die verklaart alle mogelijke financiële hulp te willen bieden aan de slachtoffers en de nabestaanden. Tegelijkertijd wordt er op gewezen dat de bestuurder van de andere auto - die niet zoals Zajtseva door rood reed - ook verantwoordelijk is voor de dodelijke afloop van de botsing. Hij zou van een getuige kunnen veranderen in een medeschuldige.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: