maandag 23 oktober 2017

Porosjenko wint aanhang, ondanks alle kritiek

Het Razoemkov Center kwam vanmiddag met een verrassende peiling. Petro Porosjenko mag dan zwaar onder vuur liggen, maar voor het eerst sinds zijn het aanvaarden van het presidentschap ruim drie jaar geleden groeit zijn aanhang in deze peiling. Stond hij in april nog op 10,3 procent, dat is in oktober gestegen tot 14 procent. Zijn grootste concurrent Joelia Timosjenko daalde van 9,5 naar 8,4 procent.

Derde qua populariteit is Andrii Sadovi, de leider van de partij Zelfhulp en burgemeester van de stad Lviv. Ook hij boerde evenwel achteruit en ging van 4,4 naar precies 4 procent. Micheil Saakasvili wist met al z'n pogingen om het de regering-Porosjenko moeilijk te maken nauwelijks succes te boeken. Zijn Beweging van de Nieuwe Krachten steeg slechts van 1,4 naar 1,7 procent sinds april.

Porosjenko's partij Solidariteit is in de nieuwste peiling weer de grootste door van 9,8 naar 13,6 procent te stijgen. Daar staat tegenover dat de Moederlandpartij van Timosjenko van 11,2 naar 10 procent daalde. Alle extreem-rechtse partijen samen bleven gelijk, maar met 4,2 procent halen ze nog steeds niet de kiesdrempel van 5 procent voor een zetel in het parlement.

Bron: Razoemkov Center

Geen opmerkingen: