dinsdag 24 oktober 2017

Politie maakt eind aan bezetting rechtbank door OeN

De politie heeft vanmorgen dertig leden van het vrijwilligersbataljon van de nationalistische organisatie OeN opgepakt. Daarmee werd een einde gemaakt aan een bezetting van de rechtbank in de wijk Svjatosjinksi in Kyiv die gisteravond begon. De bataljonsleden deden dat om te voorkomen dat de rechtbank de voorlopige hechtenis van hun commandant Mikola Kohanivski zou verlengen.

Kohanivski schoot vrijdag iemand neer nadat die hem had bedreigd en met traangas had bestookt. Het zou gaan om de eigenaar van een appartementencomplex die van zijn huurders af wil. Kohanivski en zijn manschappen wilden dat voorkomen. De ontruiming van de rechtbank verliep vanochtend ook niet zonder geweld, want er was een barricade opgericht en de bezetters verzetten zich tegen hun arrestatie.

Er zijn geregeld conflicten als een oorlogsveteraan zijn boekje te buiten gaat, wordt opgepakt en vervolgens voor de rechter gebracht. Zijn maten proberen dat te verhinderen. Er wordt ook de nodige coulance betracht richting de oorlogsveteranen, maar het kabinet kwam eind vorige week met het voorstel om ze na het plegen van een ernstig misdrijf net als ieder ander te veroordelen.

Bronnen: 112.ua, Unian

Geen opmerkingen: