zaterdag 8 oktober 2016

Rusland wil leningen Oekraïne linken aan 'Minsk'

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken meent dat het Westen er goed aan doet om het verstrekken van nieuwe leningen aan Oekraïne te verbinden aan het nakomen van de afspraken van Minsk. Woordvoerster Maria Zacharova van het ministerie heeft dat gisteren gezegd op een conferentie van de Jonge Europese Diplomaten. Dat meldt het Russische persbureau TASS.

''Er worden enorme sommen geld overgemaakt naar Kiev, op voorwaarde dat de Oekraïense regering de corruptie tegen gaat'', zei Zacharova. ''Het is ons echter een raadsel waarom het nakomen van de in Minsk gemaakte afspraken niet ook als voorwaarde aan die leningen en steun worden verbonden. Dat zou pas een effectieve maatregel zijn. Alles wat met geld te maken heeft ligt gevoelig, zeker voor Oekraïne'', aldus Zacharova.

Rusland verwijt Oekraïne dat het de afspraken met betrekking tot de separatisten niet nakomt, zoals wijziging van de Grondwet om autonomie voor de bezette gebieden mogelijk te maken. Oekraïne vindt echter dat juist Rusland zich nergens wat aan gelegen laat liggen door niet alleen steun te geven aan de pro-Russische rebellen, maar ook door nog altijd met ze mee te vechten en ze volop te voorzien van wapens en munitie.

Bron: TASS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten