zondag 9 oktober 2016

Rebellen richtten zich gisteren vooral op Marioepol

In de omgeving van Marioepol vielen de pro-Russische rebellen tot 27 maal toe posities van het Oekraïense leger aan. Daarbij werden 82 en 120 millimeter mortieren en pantserwagens ingezet om Sjirokine aan te vallen, een dorp op 24 kilometer van de strategisch gelegen havenstad. Tegen soldaten bij Vodjane werd 122 millimeter artillerie ingezet, terwijl soldaten bij Marinka, Pavlopil en Starohnativka met granaatwerpers en machinegeweren werden bestookt. Hier was ook een sluipschutter actief.

Uit de provincie Loehansk werden 16 aanvallen van de rebellen gemeld. Novozvanivka werd aangevallen met zowel 120 millimeter mortieren als 122 en zelfs 152 millimeter artillerie. Novo-Oleksandrivka kreeg te maken met 82 millimeter mortieren en het dorp Krimske werd beschoten met granaatwerpers.

Relatief rustig was het ditmaal in de omgeving van de stad Donetsk met vijf aanvallen. De soldaten bij Avdiivka, Kamjanka, Novohorodske en Trojtske werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. In totaal waren er gisteren 48 aanvallen van de rebellen. Eén soldaat werd gedood. Ook raakte een Oekraïense soldaat gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten