maandag 3 oktober 2016

Rebellen nemen Zajtseve en Avdiivka onder vuur

De pro-Russische rebellen hebben met 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op Oekraïense soldaten bij Zajtseve en Avdiivka. Het industrieterrein bij de stad Avdiivka werd ook door een tank beschoten, terwijl Zajtseve werd bestookt met 152 millimeter artillerie. Vechnjotoretske kreeg te maken met een sluipschutter.

Ook in de provincie Loehansk vuurden de rebellen 82 en 120 millimeter mortieren af op legerposities bij Krimske en Novo-Oleksandrivka. Ook werden granaatwerpers en machinegeweren door de rebllen ingezet tegen de soldaten in beide dorpen en bij Novozvanivka. De soldaten die het dorp Stanitsja Loehanska verdedigen, kregen te maken met granaatwerpers en antiluchtdoelgeschut.

In de omgeving van de havenstad Marioepol schoten de rebellen met grnaatwerpers en machinegeweren op soldaten bij de dorpen Pavlopil, Vodiane en Sjirokine. Bij Pavlopil was bovendien een scherpschutter actief.

In totaal voerden de rebellen 48 aanvallen uit op het Oekraïense leger. Daarbij werd een soldaat gedood en liepen twee soldaten verwondingen op.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten