zondag 2 oktober 2016

'Elke iPhone 7 hier is het land in gesmokkeld'

De iPhone 7 is nog niet verkrijgbaar in Oekraïne, maar toch zijn er al mensen die beschikken over de nieuwste smartphone van Apple. ''Als je iemand ziet met een iPhone 7, dan kun je er van uitgaan dat die niet eerlijk verkregen is. Het is smokkelwaar, dus afkomstig van een misdrijf'', aldus algemeen directeur Roman Nasirov van de Belastingdienst.

In de eerste zeven maanden van dit jaar wist de douane 41 pogingen te verijdelen om mobieltjes het land in te smokkelen. Het ging om 435 smartphones, allemaal iPhones, met een gezamenlijke waarde van 100.000 dollar (89.000 euro). Volgens Nasirov zijn de smokkelpraktijken na het uitkomen van de iPhone 7 begin vorige maand fors toegenomen. Er zijn sindsdien tientallen pogingen verijdeld om dit nieuwste model buiten de douane om naar Oekraïne te krijgen.

De officiële distributeurs van Apple in Oekraïne, ASBIS en ERC, weten nog niet hoeveel geld ze voor de iPhone 7 gaan vragen. Het is echter al mogelijk om op straat en bij webshops een iPhone 7 aan te schaffen voor 881 dollar, terwijl daar in de Verenigde Staten slechts 649 dollar voor wordt gevraagd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten