maandag 25 maart 2013

Verkeer weer op gang na grote sneeuwproblemen

De autosnelwegen zijn weer berijdbaar, aldus de nooddienst SESU maandagochtend in een verklaring. 'Volgens Ukravtodor kan er weer gereden worden. Het verkeer op de snelwegen van Kiev naar Zjitomir en van Kiev naar Charkiv kan in beide richtingen rijden en in de hoofdstad zelf zijn geen problemen meer met het verkeer.' Wel zijn er nog problemen op het gedeelte bij Brovari op de autosnelweg van Kiev naar Chernihiv.

Verkeer op de bergroutes Visjkoviski, Jabloenitski, Latirski en Arbranski in Transkarpatie is weer mogelijk en dat geldt ook voor de bergpassen Oezjotski en Oriavski in de regio Lviv. In de afgelopen dagen hebben de hulpdiensten 1.566 auto's uit de sneeuw gehaald met in totaal 3.230 inzittenden. Er werden 317 mobiele noodposten ingericht.

Nog altijd zitten 161 dorpen in drie regio's zonder stroom. Het gaat om Poltava (112 dorpen, waarvan 9 gedeeltelijk), Soemi (46) en Kiev (3, waarvan 1 gedeeltelijk). Zondag was de stroomvoorziening al hersteld in groot aantal dorpen op de Krim en in de regio's Cherkasi, Odessa, Kirovohrad, Cherson, Vinnitsja en Chernihiv.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: