vrijdag 22 maart 2013

Een op vier Oekraïners stemt op Partij van Regio's

Als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn, dan was de overwinning voor de Partij van de Regio's. Een op de vier Oekraïners stemt in dat geval op de regeringspartij van president Viktor Janoekovitsj en premier Mikola Azarov. Dat blijkt uit een peiling van het bureau Rating.

De Partij van de Regio's krijgt daarin 24,9 procent van de stemmen en 19,3 procent kiest voor de Moederlandpartij. Derde is Oedar met 18,1 procent, terwijl Svoboda 11,9 procent krijgt toebedeeld. Ook de Communistische Partij komt weer over de kiesdrempel met 8,7 procent.

Dat is niet het geval met Voorwaarts, Oekraine! van Natalia Korolevska, de minister van Sociale Zaken. De Radicale Partij van Oleh Liashko krijgt bijna 1 procent en dat geldt ook voor de partij die zich onlangs ophief, Ons Oekraïne. De overige partijen zijn samen goed voor 2,7 procent.

Van de deelnemers aan de peiling bleek 11,8 procent geen keus te kunnen maken. De deelname aan verkiezingen nu zou weer groot zijn, want driekwart wil naar de stembus. Vooral in het westen, maar het minst in de Donbas en het zuiden van het land, waar slechts de helft wil gaan stemmen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: