dinsdag 19 maart 2013

Scheldpartij legt parlementswerk weer stil

Het parlement vergadert weer, maar toch ook niet. Na een scheldpartij tussen parlementsleden van de Partij van de Regio's en Svoboda waarbij beide partijen elkaar te lijf wilden gaan, besloot voorzitter Volodimir Ribak de vergadering tijdelijk te schorsen. Het incident ontstond toen fractievoorzitter Oleksandr Jefremov van de Partij van de Regio's in het Russisch het parlement toesprak. Parlementsleden van de nationalistische partij Svoboda riepen vervolgens dat hij dat in het Oekraïens moest doen.

Parlementariërs van de Partij van Regio's riepen vervolgens 'Fascist!' toen fractievoorzitter Oleh Tiahnibok van Svoboda het woord kreeg. Tiahnibok beschuldigde de Partij van de Regio's en de Communistische Partij er van dat zij eigenlijk niet willen dat het parlement weer aan de slag is gegaan.

''We kunnen alleen ons werk doen als alle fracties bereid zijn zich aan de Oekraïense wet te houden'', aldus Tiahnibok die parlementsvoorzitter Ribak ervan beschuldigde dat die onenigheid tussen de partijen steevast uitlokt. Ribak schorste daarop de vergadering om de gemoederen tot bedaren te laten komen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: