donderdag 21 maart 2013

Milieuminister: schaliegas ja, maar niet tot elke prijs

De winning van schaliegas is belangrijk voor de Oekraïense economie, maar het kabinet-Azarov stelt wel zijn grenzen aan de milieubelasting die dit met zich mee brengt. Dat zei minister Oleh Proskoeriakov van Milieu en Natuurlijke Bronnen woensdag tijdens een bijeenkomst in Donetsk, waar hij sprak met vertegenwoordigers van milieugroeperingen.

Hij waarschuwde dat niet te snel geroepen mag worden dat het boren naar schaliegas schadelijk is. "We zijn nog helemaal niet aan het boren en toch wordt al gezegd dat er schade is aangericht aan het milieu. Ja, daar zijn zorgen over. Maar we gaan het proces nauwlettend volgen. Ook is er nog alle discussie mogelijk, op meerdere niveau's, en iedereen mag meepraten'', aldus Proskoeriakov die betoogde dat hij omwille van zijn eigen kinderen niet wil dat het drinkwater in de winningsgebieden vervuild raakt.

Shell sloot onlangs een contract met de Oekraïense overheid om de winning van schaliegas in de regio's Donetsk en Charkiv voor te bereiden. De Verenigde Staten hebben inmiddels beloofd de inmiddels verkregen kennis over te dragen. Daar is al veel ervaring opgedaan met het winnen van schaliegas.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: