vrijdag 15 maart 2013

'Publiekscampagne oppositie wordt een mislukking'

De campagne 'Sta op, Oekraïne!' van de oppositie is gedoemd te mislukken. ''De partijen kondigen een opstand aan, maar dan gaan ze vervolgens bijeenkomsten met kiezers houden. Dat kan nooit wat opleveren'', vindt directeur Volodimir Fesenko van de denktank Penta. Hij verwacht dat de oppositiepartijen met hun campagne juist het tegenovergestelde bereiken, namelijk dat de bevolking zich van hen afkeert.

Fesenko constateert dat er geen duidelijke doelen zijn gesteld. Alleen dat de campagne 'Sta op, Oekraïne!' in mei eindigt met een grote demonstratie in de hoofdstad. "Ze mogen blij zijn als er dan enkele tienduizenden demonstranten op komen dagen in Kiev'', meent hij.

"De campagnenaam is verkeerd gekozen, het uitgangspunt deugt niet en dat geldt ook voor de hele strategie", meent directeur Vadim Karasiov van het Instituut voor Wereldstudies, die vrijdag samen met Fesenko een persconferentie hield over de campagne. De oppositie wil dat de Oekraïense bevolking voor haar opkomt. Karasiov: ''Maar die steunt de oppositie alleen maar uit eigenbelang, niet omdat de oppositie dat zo graag wil."
 
Bron: Interfax

Geen opmerkingen: