dinsdag 26 maart 2013

Overheid speurt Kiev af, op zoek naar problemen

Minister Hennadi Temnik van Regionale Ontwikkeling en Huisvesting heeft opdracht gegeven om alle wijken van de hoofdstad Kiev te inspecteren of ziekenhuizen, apothekers, bakkerijen, supermarkten, kinderdagverblijven en tankstations weer bereikbaar zijn. Deze grootscheepse inspectie volgt op de hevige kritiek die de autoriteiten kregen nadat het autoverkeer en het openbaar vervoer hopeloos vast liepen na de hevige sneeuwval van afgelopen weekeinde.

De kritiek betrof vooral het stadsbestuur van Kiev, die er maandag ook van premier Mikola Azarov van langs kreeg. Burgemeester Oleksandr Popov bood 's middags zijn excuses voor de chaos aan de inwoners van de hoofdstad aan.

Volgens directeur Michailo Bolotskih van de Dienst voor Noodsituaties was het vastlopen van het openbaar vervoer echter onontkoombaar. ''Met 500 ton sneeuw per hectare kan het haast niet anders, zeker niet omdat onder normale vrijdagmiddagen zich ook al files vormen als iedereen op weg naar huis is.''

De inspecteurs van Temnik's ministerie moeten ook verslag uitbrengen of het openbaar vervoer nu weer naar behoren werkt, of er voldoende daklozenopvang is en of de berging van ingesneeuwde auto's naar wens verloopt.

Bronnen: ForUm, Kyiv Post

Geen opmerkingen: