dinsdag 5 maart 2013

'Opruiming' onder buitenlandse medicijnen

Van alle 9.400 in het buitenland geproduceerde medicijnen mogen er 1.300 niet meer verkocht worden. Dat hebben de geneesmiddelenimporteurs dinsdag te horen gekregen van het ministerie van Volksgezondheid. Het zou gaan om medicijnen die toch al geruime tijd niet meer verkrijgbaar zijn in Oekraïne, zodat het eigenlijk een bevestiging is van een reeds bestaande situatie.

Er zijn volgens het ministerie voldoende goede en betaalbare medicijnen die in eigen land geproduceerd worden. ''We hebben bijvoorbeeld ruim veertig soorten antibiotica en 137 medicijnen met diclofenac, een ontstekingsremmende pijnstiller. Daarom zullen we die buitenlandse medicijnen niet missen.''

Premier Mikola Azarov kondigde op de bijeenkomst met de importeurs aan dat hen mogelijk een importbelasting te wachten staat. ''In vrijwel alle Europese landen wordt al BTW geheven op medicijnen. Wij vormen nog een uitzondering", aldus Azarov. De premier voegde er aan toe dat hij niet wil dat de invoering van de omzetbelasting op medicijnen tot een prijsverhoging leidt.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: