dinsdag 12 maart 2013

Justitie: Vlasenko overdrijft schromelijk

Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw de beschuldiging van de hand gewezen dat strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de handel en wandel van Serhei Vlasenko. De advocaat van oud-premier Joelia Timosjenko, die vorige week door een rechtbank zijn parlementszetel werd ontnomen, meldde maandag dat er drie onderzoeken tegen hem in gang waren gezet. Hij zei er bij te vrezen voor arrestatie.

Er loopt slechts een onderzoek tegen Vlasenko en dat betreft de aantijgingen van zijn ex-vrouw dat hij haar geslagen zou hebben. Er was nog een tweede onderzoek, maar dat is inmiddels afgesloten. Dat zou maandag aan Vlasenko zijn meegedeeld. Het ging om de klacht van zijn ex-vrouw dat hij de door de rechtbank opgelegde verplichtingen aan haar niet zou nakomen.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie overdrijft Vlasenko schromelijk als hij zegt voor arrestatie te vrezen. Dat was weliswaar zo geregeld in de oude Strafwet uit de Sovjettijd (1962), maar in de nieuwe wet (van vorig jaar) geldt dat alleen voor ernstige vergrijpen nog arrestatie mogelijk is.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: