zondag 31 maart 2013

Odessa heeft een Ambassade van de Humor

's Werelds eerste Ambassade van de Humor is zondag geopend in Odessa in het Huis van de Clowns. Dat gebeurde tijdens het 40e festival Humoria en het internationale festival van clowns en mimespelers Komediada. Herohi Deliev heeft de leiding van de Ambassade van de Humor. Hij is de leider van de legendarische Maski Show en voorzitter van Komediada. Samen met andere deelnemers aan het festival knipte hij het lint door in de deur naar de Ambassade.

"Het is de eerste en enige Ambassade van de Humor en die hoort in Odessa, waar gevoel voor humor een belangrijke karaktertrek is van zowel de stad als haar inwoners'', aldus Deliev. Alle aanwezigen kregen een visum in de vorm van een gele emoticon uitgereikt voor Humorland.

In Odessa wordt elk jaar op 1 april een carnavalsoptocht gehouden. Tijdens het festival Humoria zijn er optredens van onder meer de Maski Show, clown Morocco, de Engelse groep OLE, de Spaanse komediant Leo Bassi en het komische duo Lucchettino uit Italie. Een wedstrijd van clowns telt 30 deelnemers uit Oekraïne, Rusland, Polen, Spanje, Italië, Roemenië en Wit-Rusland.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: