vrijdag 22 maart 2013

Korolevksa in ongenade bij Partij van de Regio's

Natalia Korolveska van Sociale Zaken lijkt in ongenade gevallen bij de regerende Partij van de Regio's. Haar optreden tijdens het wekelijkse vragenuur van het parlement viel dermate slecht dat het vooraanstaande parlementslid Hanna Herman van de Partij van de Regio's premier Mikola Azarov vrijdagmorgen besloot te vragen haar niet meer naar de Verhovna Rada te sturen.

Korolevska zou de parlementsleden neerbuigend hebben behandeld. "Laat ze maar wat nuttigs voor de samenleving gaan doen, met haar optreden hier bereikt ze niets'', aldus Herman die eerder enkele jaren de rechterhand van president Viktor Janoekovitsj was. Korolevska zit namens Voorwaarts, Oekraïne! in het regeringskamp nadat haar partij bij de parlementsverkiezingen afgelopen najaar de kiesdrempel niet wist te halen.

Minister Korolevska legde het parlement uit dat een eind is gekomen aan de blokkade van humanitaire hulp uit het buitenland. Het zou gaan om voedsel, medicijnen en goederen voor weeshuizen, ziekenhuizen en sociale instellingen die zich had opgehoopt bij de douane. Smokkelbendes zouden misbruik maken van de humanitaire hulp, maar daar is begin januari een eind aan gemaakt. Volgens Korolevska zijn in totaal 254 hulptransporten alsnog afgeleverd in de afgelopen weken.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: