woensdag 27 maart 2013

'Regering en oppositie kunnen best samenwerken'

Er is niet zo'n diepe kloof tussen de regerende Partij van de Regio's en de Moederlandpartij dat ze niet tot een akkoord kunnen komen als er nationale belangen in het geding zijn. Dat vindt Ivan Popeskoe, de voorzitter van de Oekraïense delegatie in de parlementaire vergadering van de Raad van Europa.

Popeskoe zei in een door Rada TV uitgezonden interview dat de twee grootste partijen weliswaar tegenover elkaar staan, maar tegelijkertijd beide geloven in de markteconomie en de integratie van Oekraïne in de Europese Unie. "We kunnen elkaar daar best op vinden'', aldus Popeskoe die zelf voor de Partij van de Regio's in de Verhovna Rada zit.

Eurocommissaris Stefan Fule spoorde het Oekraïense parlement onlangs aan om aan het werk te gaan. De partijen zouden elkaar moeten vinden in het landsbelang, aldus Fule. Maar intussen, aldus Popeskoe, is het parlement weer aan de slag. ''We hebben een verklaring afgelegd dat we klaar zijn om het vrijhandelsverdrag met de EU te ondertekenen, als regeringspartij en als oppositie. Dat geeft hoop voor de toekomst.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: