dinsdag 4 februari 2020

Twaalf aanvallen, twee soldaten raken gewond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen twaalfmaal aan. Ze schoten daarbij met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Pavlopil, Opitne, Piski, Novotoshkivske, Orichove en Novoloehanske. Na middernacht was het rustig langs de hele frontlijn.

Volgens de separatisten in Donetsk zijn vanmorgen vijf huizen beschadigd bij een aanval met geweervuur en een zware mitrailleur op rebellen bij het dorp Troedovska Collieri. Er zijn geen berichten over slachtoffers. Gisteren zou het Oekraïense leger zeven aanvallen hebben gedaan op rebellen bij de luchthaven, het Volvo Center, Zhabitsjeve, Staromichalovka, Spartak, Holmovski en Sjirokaja Balka. Er werd geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens.

De separatisten in Loehansk melden één aanval van het Oekraïense leger nabij het dorp Berezoske met 120 millimeter mortieren en de inzet van een pantserwagen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: