donderdag 6 februari 2020

Overheid lanceert de smartphone-app Diya

De app Diya is vanaf vandaag beschikbaar.
Vanaf vandaag kan de app Diya worden gedownload, waarmee het mogelijk wordt om zowel een rijbewijs als de autoregistratie digitaal op te slaan. Volgens president Volodimir Zelenski kunnen 9 miljoen Oekraïense automobilisten daarvan gebruik maken. Veel automobilisten rijden rond zonder rijbewijs en autopapieren op zak, waardoor ze de kans lopen bekeurd te worden bij een politiecontrole.

De app van de Oekraïense overheid is zowel te vinden in de Apple Store als in Google Play voor de Android-gebruikers. Het Diya-project is in een half jaar opgezet. ''Andere landen zijn er al jaren mee bezig. Voor zover ik weet, zijn we het derde land in Europa dat deze service aan de inwoners biedt.'' Op korte termijn moeten ook identiteitsbewijzen in de app worden gezet.

Het is de bedoeling om in de komende drie jaar een vijftigtal overheidsdiensten voor burgers en ondernemers beschikbaar te maken via de smartphone-app. Premier Oleksiej Hontsjaroek zei vanmorgen dat in diezelfde drie jaar ook 6 miljoen Oekraïners de nodige digitale vaardigheden worden bijgebracht, zodat ze via de app Diya van de overheidsdiensten gebruik kunnen maken.

Bronnen: Unian, Ukrinform

Geen opmerkingen: