zondag 16 februari 2020

'Met medicijnverzekering ook zwart werk tegengaan'

Een ziektekostenverzekering voor medicijnen kan over drie jaar worden ingevoerd. Dat heeft Michailo Radoetski, voorzitter van de parlementscommissie voor gezondheidszorg, gezegd in een interview met Radio Liberty. Radoetski meent dat daarmee twee vliegen in éen klap worden geslagen door de ziektekostenverzekering te verrekenen via de werkgever.

Het parlementslid van Dienaar van het Volk vindt deze koppeling zelfs een voorwaarde om de ziektekosten voor medicijnverstrekking in te voeren. Aan het huidige pakket van gratis medische voorzieningen voor iedereen wil hij niet tornen, maar als het pakket wordt uitgebreid dan moeten daar wel inkomsten voor de overheid tegenover staan.

Oekraïne kampt met veel zwartwerkers. Ze betalen geen belastingen, maar profiteren wel van de diensten van de overheid. ''We willen er alles aan doen om er voor te zorgen dat werknemers netjes worden betaald. Dit is een manier. We overwegen nu om een wetsvoorstel in deze richting te maken. Ik beloof niets, het is een overweging.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: