maandag 3 februari 2020

Twaalf aanvallen, drie soldaten raken gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij twaalf aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij Loehanske, Piski, Lebedinske, Krimske, Hladosove, Vasilivka en Novotoshkivske. Er werden ook pantserwagens ingezet door de rebellen.

De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren zes aanvallen deed op hun posities bij dorpen en buurtschappen in de buurt van Donetsk en Marioepol. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweren en ook zouden pantserwagens zijn ingezet tegen de rebellen. Vanmorgen melden de separatisten dat het leger twee aanvallen met 82 millimeter mortieren heeft gedaan op hun posities bij de luchthaven van Donetsk en bij het dorp Zhabitsjeve.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er gisteren twee aanvallen van het leger met granaatwerpers en geweervuur op hun posities bij het dorp Smeloje en de buurtschap Holoebovske. Een rebel zou gewond zijn geraakt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre.

Geen opmerkingen: