vrijdag 21 februari 2020

Peiling: afnemend vertrouwen in betere toekomst

Nog maar één op de vier Oekraïners vindt dat het met hun land de goede kant op gaat onder de nieuwe president en zijn regering. In september afgelopen jaar was ruim de helt (57 procent) die mening toegedaan. Daarna is het snel bergafwaarts gegaan met dat vertrouwen. want in december daalde dat naar 44 procent. En nu is dat nog maar 25 procent, volgens een peiling van het onderzoeksbureau Razoemkov Center.

Dan is er natuurlijk ook die andere kant, de mensen die juist vinden dat het met hun land de verkeerde kant op gaat. In september was dat 17 procent, in december 36 procent. En inmiddels is dat opgelopen naar ruim de helft, 57 procent.

Er is ook steeds minder vertrouwen dat het de eerstkomende jaren beter zal gaan. In september had 41 procent die verwachting. In december was dat gedaald naar 28 procent en nu is nog maar één op de vijf Oekraïners (21 procent) die mening toegedaan.

Opvallend genoeg is het lange termijn vertrouwen juist toegenomen. In september was 40 procent van de ondervraagden optimistisch over de ontwikkelingen op de lange termijn, in december 50 procent en nu nog altijd 49 procent. Wel is sprake van een negatieve ontwikkeling onder de mensen die ook over een langere periode geen verbetering zien, van 6 procent in september naar 11 procent in december en 15 procent nu.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: